Winterstalling boot Friesland: voordelen en mogelijkheden

Bij Watersport Roodhof in Grou, Friesland kun je terecht voor de winterstalling van jouw boot of sloep. Stalling is belangrijk, want zo blijft jouw boot veilig en in topconditie. Wij bieden verschillende opties.

Vaak is na september het mooie weer wel voorbij. De kou staat voor de deur en ook de zon laat zich minder vaak zien. Dit betekent maar één ding: het vaarseizoen zit er op. Bij Watersport Roodhof in Grou, Friesland kun je terecht voor de winterstalling van jouw boot of sloep. Stalling is belangrijk, want zo blijft jouw boot veilig en in topconditie. Wij bieden twee verschillende opties: stalling in een overdekte en geïsoleerde berging op het droge, of stalling in een overdekte en geïsoleerde berging in het water.

Alles voor jouw boot onder één dak
Wij zijn gespecialiseerd in het stallen van boten en sloepen. Door het stallen van jouw boot voorkom je schade door weersinvloeden, extra onderhoud en diefstal.
Zorgeloos het water weer op
Met de juiste kennis, gedegen vakmanschap en de beste kwaliteit materialen hebben wij alles in huis om jouw boot in optimale staat te brengen én te houden.
Centraal gelegen locatie
Geniet, dankzij onze perfecte ligging, van de mooiste Friese wateren. Rondom watersportdorp Grou ligt een prachtig vaargebied en nationaal park ‘De Alde Feanen’.

Buitenstalling

Het hele jaar door hebben we ruimte in onze buitenstalling in Grou, Friesland. Hier kun je zowel in de winter als in de zomer jouw boot of sloep stallen. Kies je voor de stalling op het buitenterrein? Dan is dit goedkoper dan het stallen van jouw boot in de overdekte berging. Winterstalling bij ons in Friesland op het buitenterrein kost € 28,00/m2. De prijs hangt af van de lengte van jouw boot of sloep. Het genoemde bedrag is inclusief de kosten van een kraan, afspuitwerkzaamheden, opbokken, de huur van een bok en milieutoeslag.

Wil je een ligplaats waar jouw boot gedurende een langere periode in kan staan? Kies dan onze ligplaatsen buiten. Deze kun je reserveren van april tot oktober of gedurende het hele jaar.

 

Binnenstalling

Ook binnenstalling van jouw boot of sloep in de winter is bij Watersport Roodhof een optie. Misschien vind je dit een fijner idee dan jouw boot gedurende de winter buiten te laten liggen. Het voordeel van onze binnenstalling is dat deze geïsoleerd en vorstvrij is. Dit is perfect voor het behoud van je boot of sloep, doordat je boot minder onderhoud nodig heeft en onderdelen niet kapot gaan door weersinvloeden.

We hebben drie verschillende soorten bergingen: een stalling in een overdekte en geïsoleerde berging op het droge,  een stalling in een overdekte en geïsoleerde berging in het water en een schiphuis.

Binnenstalling in het water

Binnenstalling in het water is € 28,00/m2. De prijs hangt af van de lengte van jouw boot of sloep. De prijs is inclusief van het stroom aansluiting voor het laden van de accu.

Binnenstalling op het droge

De binnenstalling op het droge is € 47,00/m2. Hier is de lengte van je boot van invloed op de prijs. Het genoemde bedrag is inclusief de kosten van een kraan, afspuitwerkzaamheden, opbokken, de huur van een bok en milieutoeslag.

Schiphuis ligplaats

In de schiphuis kun je jouw boot gedurende het hele jaar liggen. Deze optie is geschikt voor boten tot maximaal 12 meter lang en 4 meter hoog. De kosten hiervoor zijn op aanvraag via info@watersportroodhof.nl

Onderhoud tijdens winterstalling in Friesland

Het beste moment om onderhoud aan jouw boot of sloep te plegen, is net na het vaarseizoen en net voor het vaarseizoen weer begint – dus tijdens je stallingsperiode. Onderhoud je jouw motor jaarlijks met een onderhoudsbeurt, dan verlengt dit de levensduur. Ook verkleint het de kans op problemen tijdens het varen.

Bij Watersport Roodhof kun je een servicebeurt afnemen voor jouw buitenboordmotor of inboard dieselmotor. Bij een inboard dieselmotor verversen we de motorolie, vervangen we het oliefilter en verversen we de olie keerkoppeling. Bij de servicebeurt van een buitenboordmotor verversen we de motorolie en de olie van het staartstuk. Ook worden de smeerpunten doorgesmeerd.

Wil je zelf ook onderhoud plegen aan jouw motor? Zorg er dan voor dat de brandstof uit je motor is na het vaarseizoen en dat je motor schoon is. Zo voorkom je roestvorming en interne problemen.

Tarievenoverzicht

Onze tarieven voor winterstalling hangen af van de lengte van jouw boot of sloep. De tarieven zijn inclusief de kosten van een kraan, afspuitwerkzaamheden, opbokken, de huur van een bok en milieutoeslag. Voor de prijzen per m2 geldt een minimaal factuurbedrag van € 450 incl. btw.

Tarieven winterstalling

 • Stalling in overdekte en geïsoleerde berging – € 47,00/m2
  Voor boten tot maximaal 9 meter lang, 2,9 meter breed en 2 meter hoog 
 • Stalling op buitenterrein – € 28,00/m2
  Voor boten tot maximaal 9 meter lang, 2,5 meter breed en 2 meter hoog 
 • Stalling in overdekte en geïsoleerde berging “in het water” – € 28,00/m2
  Voor boten tot maximaal 15 meter lang, 5 meter breed en 4 meter hoog 
 • Ligplaats buiten (april tot oktober) – € 1.800/jaar
  Voor boten tot maximaal 14 meter lang en 4,75 meter breed
 • Ligplaats buiten (hele jaar) – € 2.000/jaar
  Voor boten tot maximaal 14 meter lang en 4,75 meter breed
 • Schiphuis ligplaats – op aanvraag
  Voor boten tot maximaal 12 meter lang en 4 meter hoog

Tarieven onderhoud inboard dieselmotoren

Tarieven zijn exclusief reparaties

 • 0 tot 16 pk – € 250,00
 • tot 27 pk – € 280,00
 • tot 33 pk – € 350,00
 • tot 42 pk – € 380,00
 • 42 pk of meer – Op aanvraag

Tarieven onderhoud buitenboordmotoren

Tarieven zijn exclusief reparaties

 • tot 10 pk – € 200,00
 • tot 20 pk – € 250,00
 • tot 30 pk – € 300,00
 • tot 40 pk – € 350,00
 • tot 50 pk – € 420,00
 • 50 pk of meer – Op aanvraag

 

Winterstalling reserveren

Wil jij graag gebruikmaken van onze winterstalling van jouw boot of sloep in het mooie Friesland? Van 1 oktober tot 1 april kun je bij ons terecht om jouw vaartuig te stallen. Stal jouw boot of sloep in de weken 40 t/m 45. In de weken 14 t/m 19 kun je jouw boot weer uit de stalling halen. Geef bij jouw reservering aan wat voor soort boot je hebt en wat voor optioneel onderhoud je erbij zou willen reserveren.

Profiteer van de volgende voordelen als je kiest voor winterstalling:

 • Winterstalling bij Watersport Roodhof is veilig; je hoeft je geen zorgen te maken over diefstal.
 • Winterstalling zorgt ervoor dat jouw vaartuig minder onderhoud nodig heeft.
 • Onze overdekte winterstalling is geïsoleerd en vorstvrij, waardoor jouw boot of motor niet kapot kan gaan door weersinvloeden.
Bootstalling reserveren

Veelgestelde vragen

Hoe duur is winterstalling?

Bij Watersport Roodhof hebben we meerdere opties voor winterstalling. Voor de buitenstalling en de overdekte stalling in het water betaal je € 28,00/m2. Voor de overdekte stalling op het droge betaal je € 47,00/m2.

Wat kost een winterstalling voor een boot?

Bij Watersport Roodhof hebben we meerdere opties voor winterstalling. Voor de buitenstalling en de overdekte stalling in het water betaal je € 28,00/m2. Voor een overdekte stalling op het droge betaal je € 47,00/m2.

Wat is een winterstalling?

Een winterstalling is een opslag voor jouw boot, motor en/of sloep gedurende de winterperiode. Bij Watersport Roodhof kun je jouw vaartuig van 1 oktober t/m 1 april stallen. Bekijk onze website voor meer informatie, prijzen en mogelijkheden.