Winterstalling boot

Op zoek naar een winterstalling voor jouw boot of sloep in Friesland? Aan het eind van het vaarseizoen wil je graag zeker weten dat je boot of sloep de winter goed doorkomt. En daarbij helpen wij je graag! Tijdens de wintermaanden is het beter voor je boot of sloep om deze niet in het water te laten. Zo voorkom je dat je boot of de onderdelen kapot vriezen. In onze winterstalling in Grou kun je jouw boot buiten of binnen stallen.

Tarieven winterstalling

Winterstalling boot: buiten

Wil jij graag jouw boot gedurende de wintermaanden buiten stallen? Dat kan bij Watersport Roodhof. De buitenstalling bij ons heeft een aantal voordelen: 

 • De buitenstalling is wat goedkoper dan de binnenstalling. 
 • In onze winterstalling buiten wordt jouw boot beschermd tegen corrosie en andere invloeden van het koude water. 
 • In onze buitenstalling staat jouw boot veilig. Je hoeft je dus geen zorgen te maken om diefstal. 
 • Als je geen ruimte hebt om je boot thuis op te slaan, kan een buitenstalling een ideale oplossing zijn. Zo heb je altijd de ruimte voor jouw boot.
 • Als je een buitenstalling hebt in de winter voor je boot, kun je makkelijk onderhoud plegen.
 • Watersport Roodhof heeft een perfecte ligging en is goed bereikbaar. Zodra je weer het water op wilt, kun je genieten van de mooiste Friese wateren en nationaal park ‘De Alde Feanen’.

Winterstalling boot: binnen

Wil je liever jouw boot binnen stallen? Ook daarvoor kun je bij Watersport Roodhof terecht. Onze binnenstalling heeft tevens een aantal voordelen:

 • Onze overdekte winterstalling is geïsoleerd, vorst- en condensvrij: perfect voor het behoud van je boot of sloep.
 • Een binnenstalling beschermt zeer goed tegen weersinvloeden als regen, sneeuw, vorst, zonlicht en wind. Dit zorgt ervoor dat de boot niet wordt blootgesteld aan roest, verkleuring of andere schade door weersomstandigheden. 
 • Door de bescherming tegen weersinvloeden krijgt je boot ook een langere levensduur. De conditie van de boot blijft behouden, waardoor er tevens minder onderhoud nodig is.
 • In onze binnenstalling staat jouw boot veilig. Je hoeft je dus geen zorgen te maken om diefstal. 
 • Als je een binnenstalling hebt in de winter voor je boot, kun je makkelijk onderhoud plegen.
 • Watersport Roodhof heeft een perfecte ligging en is goed bereikbaar. Zodra je weer het water op wilt, kun je genieten van de mooiste Friese wateren en nationaal park ‘De Alde Feanen’.

Onderhoud tijdens winterstalling

Het beste is om onderhoud aan jouw boot te plegen tijdens de winterstalling. Aan jouw motor kun je het beste onderhoud plegen net na het vaarseizoen en net voor het vaarseizoen. Denk aan het checken van onderdelen, het schoonmaken van je motor en het verwijderen van de brandstof. Elk jaar onderhoud aan jouw boot en motor uitvoeren zorgt voor een langere levensduur en minder problemen tijdens het vaarseizoen.

Heb je geen zin om het onderhoud zelf te doen? Laat het dan door ons doen! Wij kunnen verschillende werkzaamheden voor je uitvoeren. Zo maken we je boot vaarklaar voordat het seizoen begint door middel van motoronderhoud. Maar ook jouw boot onderhouden we maar al te graag. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe laag antifouling of nieuw lak- en schilderwerk.

Alle services

Winterstalling reserveren?

Reserveer de winterstalling voor jouw boot nu bij Watersport Roodhof! Winterstalling is veilig, zorgt voor een langere levensduur van jouw vaartuig en houdt schade door weersinvloeden buiten de deur.

 • Van 1 oktober tot 1 mei kun je bij ons terecht voor de winterstalling. 
 • In de weken 40 t/m 45 kun je jouw boot of sloep stallen.
 • In de weken 14 t/m 19 dien je jouw boot of sloep weer uit de stalling te halen.
1 oktober tot 1 mei

Tarieven voor winterstalling

Onze tarieven voor winterstalling hangen af van de lengte van jouw boot of sloep. De tarieven zijn inclusief de kosten van een kraan, afspuitwerkzaamheden, opbokken, de huur van een bok en milieutoeslag.

Stalling in overdekte en geïsoleerde berging (all-in tarief)

€ 47,00/m2
Incl. kosten kraan en afspuit werkzaamheden, opbokken, huur bok, en milieutoeslag. Minimaal factuurbedrag is € 450,- incl btw

Stalling op buitenterrein (all-in tarief)

€ 28,00/m2
Incl. de kosten van een kraan, afspuitwerkzaamheden, opbokken, de huur van een bok en milieutoeslag. Minimaal factuurbedrag is € 450,- incl. btw

Stalling in overdekte en geïsoleerde berging "in het water"

€ 28,00/m2
Voor boten tot een hoogte van maximaal 4 meter

Winterstalling faciliteiten

Veelgestelde vragen

Wat is een winterstalling?

Een winterstalling is een opslag voor jouw boot, motor en/of sloep gedurende de winterperiode. Bij Watersport Roodhof kun je jouw vaartuig van 1 oktober t/m 1 mei stallen. Bekijk onze website voor meer informatie, prijzen en mogelijkheden.

Wat kost een winterstalling voor een boot?

Bij Watersport Roodhof hebben we meerdere opties voor winterstalling. Voor de buitenstalling en de overdekte stalling in het water betaal je € 28,00/m2. Voor een overdekte stalling op het droge betaal je € 47,00/m2.

Hoe duur is winterstalling?

Bij Watersport Roodhof hebben we meerdere opties voor winterstalling. Voor de buitenstalling en de overdekte stalling in het water betaal je € 28,00/m2. Voor de overdekte stalling op het droge betaal je € 47,00/m2.