Bootstalling in Friesland

Wil jij jouw boot of sloep in de stalling hebben gedurende de winterperiode? Dat kan bij Watersport Roodhof. Een winterstalling is een veilige plek om jouw boot in op te bergen als je deze niet nodig hebt. Zo voorkom je diefstal. Maar een goede bootstalling zorgt er ook voor dat je minder onderhoud aan je boot hoeft te plegen. Op deze pagina leggen we je onder andere uit waarom stalling voor jouw boot belangrijk is, wat voor bootstalling je bij ons kan afnemen en wat de kosten zijn.

Direct bootstalling reserveren

Alles voor jouw boot onder één dak
Wij zijn gespecialiseerd in het stallen van boten en sloepen. Door het stallen van jouw boot voorkom je schade door weersinvloeden, extra onderhoud en diefstal.
Zorgeloos het water weer op
Met de juiste kennis, gedegen vakmanschap en de beste kwaliteit materialen hebben wij alles in huis om jouw boot in optimale staat te brengen én te houden.
Centraal gelegen locatie
Geniet, dankzij onze perfecte ligging, van de mooiste Friese wateren. Rondom watersportdorp Grou ligt een prachtig vaargebied en nationaal park ‘De Alde Feanen’.

Waarom is bootstalling belangrijk?

Gebruik je jouw boot een periode niet? Dan is het handig om deze te stallen. Bij Watersport Roodhof kan dit in de winter of gedurende het hele jaar. Een bootstalling heeft drie grote voordelen.

1. Bescherming tegen weersinvloeden

Stal je jouw boot gedurende de winterperiode, dan hebben weersinvloeden weinig effect op je boot. De overdekte stallingen van Watersport Roodhof zijn geïsoleerd en vorst- en condensvrij. Je boot wordt dus niet aangetast door regen, sneeuw, vorst en andere weersinvloeden.

2. Behoud van de waarde van de boot

De bescherming tegen weersinvloeden heeft ook weer als voordeel dat er minder onderhoud nodig is aan jouw motor en boot. Doordat jouw boot in een goede staat blijft, behoudt deze zijn waarde ook.

3. Veiligheid en beveiliging

Kies je voor de stallingen van Watersport Roodhof? Dan kies je voor veiligheid. Bij ons kun je rekenen op een correcte bewaring van het vaartuig. Ook treffen we alle benodigde maatregelen ter voorkoming van schade. We garanderen een vorstvrije winterstalling.

Heb je jouw boot of ander vaartuig bij ons gestald? Dan kun je er zeker van zijn dat niet zomaar iedereen bij jouw boot kan. Het terrein is namelijk verboden voor onbevoegden. Ook hebben booteigenaren alleen met onze toestemming toegang tot de stallingsruimte. Zonder toestemming van de beheerder van het terrein mag je het terrein, de gebouwen en de vaartuigen niet betreden.

Types bootstalling

Wil je jouw boot stallen in de winter? Dan hebben we verschillende type bootstallingen waar je uit kan kiezen. We hebben zowel een buitenstalling als een binnenstalling. Ook hebben we ligboxen en schiphuizen.

Buitenstalling vs. binnenstalling

Bij ons kun je een buitenstalling of een binnenstalling reserveren. Hierin hebben we verschillende soorten. Zo hebben we stallingen op het buitenterrein die in de zomer en in de winter beschikbaar zijn voor jouw boot. Ook hebben we ligboxen buiten staan. Deze zijn te reserveren voor het hele jaar of van april tot oktober.

Wil je jouw boot liever binnen stallen? Dan hebben we ook verschillende opties. Zo hebben we stallingen in overdekte en geïsoleerde bergingen. Deze staan zowel op het droge als in het water. Ook een schiphuis plaats is een optie, alleen deze kun je alleen reserveren voor het hele jaar.

Winterstalling: waarom is het cruciaal?

In de winter is het natuurlijk vaak koud. Ook sneeuw, regen en vorst komen veel voor tijdens de winterperiode. Als je dan jouw boot of sloep nog steeds onbeschermd in het water hebt liggen, is de kans groot dat onderdelen van je boot kapot of beschadigd raken. Maar ook diefstal ligt op de loer. Daarom kun je jouw boot maar beter in een winterstalling plaatsen tijdens de periode dat je jouw boot niet gebruikt.

Lees meer over winterstalling

Waar moet je op letten bij het kiezen van een bootstalling?

Het is natuurlijk belangrijk dat je een goede bootstalling kiest die veilig en betrouwbaar is. Ook locatie en de beschikbare ruimte is natuurlijk belangrijk bij het kiezen van een stalling. Watersport Roodhof is een goede keuze als het gaat over opslag van jouw boot of sloep. Waarom dat zo is, leggen we uit aan de hand van onderstaande punten.

Locatie

Watersport Roodhof is gevestigd in Grou, Friesland. Dit is niet alleen goed bereikbaar, maar ook een zeer mooie locatie en een perfecte ligging. Het ligt aan het Pikmeer, dat centraal ligt in een prachtig vaargebied. Je kan gemakkelijk na het te water laten van je boot genieten van de mooiste Friese wateren. Rondom watersportdorp Grou ligt een prachtig vaargebied met nationaal park ‘De Alde Feanen’ om de hoek.

Veiligheidsmaatregelen

Kies je voor de stallingen van Watersport Roodhof? Dan kies je voor veiligheid. Bij ons kun je rekenen op een correcte bewaring van het vaartuig. Ook treffen we alle benodigde maatregelen ter voorkoming van schade en garanderen we een vorstvrije winterstalling. Daarnaast kun je er zeker van zijn dat niemand zomaar bij jouw boot kan. Het terrein is namelijk verboden voor onbevoegden. Ook hebben booteigenaren alleen met onze toestemming toegang tot de stallingsruimte. Zonder toestemming van de beheerder van het terrein mag je het terrein, de gebouwen en de vaartuigen niet betreden.

Ruimte en faciliteiten

Uiteraard hebben we genoeg ruimte en geschikte faciliteiten om jouw boot in topconditie te houden. Zo is onze overdekte winterstalling geïsoleerd en vorst- en condensvrij. Perfect voor het behoud van jouw boot of sloep. Ook zijn onze ligboxen buiten en onze schiphuis boxen voor de winterstalling inclusief stroom en water.

Extra services van Watersport Roodhof

Naast het stallen van jouw boot of sloep in de zomer en/of winter, kun je bij ons ook terecht voor extra services. Zo doen wij ook:

Kosten van bootstalling

Alle kosten die je op onze website ziet voor de bootstalling, zijn all-in prijzen. Dit is inclusief de kosten van een kraan, afspuitwerkzaamheden, opbokken, de huur van een bok en milieutoeslag. Bij de boxen zit stroom en water in de prijs. Voor de prijzen per m2 geldt dat er een minimaal bedrag van € 450 incl. btw wordt gefactureerd.

Winterstalling

 • Stalling op het buitenterrein – € 28,00/m2
  Voor boten tot maximaal 9 meter lang, 2,5 meter breed en 2 meter hoog
 • Stalling in de overdekte en geïsoleerde berging – € 47,00/m2
  Voor boten tot maximaal 9 meter lang, 2,5 meter breed en 2 meter hoog
 • Overdekte en geïsoleerde berging in het water – € 28,00/m2
  Voor boten tot maximaal 15 meter lang, 4,5 meter breed en 4 meter hoog

Zomerstalling

 • Stalling op het buitenterrein – € 25,00/m2
  Voor boten tot maximaal 9 meter lang, 2,5 meter breed en 2 meter hoog
 • Stalling in de overdekte en geïsoleerde berging – € 25,00/m2
  Voor boten tot maximaal 9 meter lang, 2,5 meter breed en 2 meter hoog
 • Ligplaats buiten (april tot oktober) – € 1.800/jaar
  Voor boten tot maximaal 14 meter lang en 4,75 meter breed

Bootstalling reserveren

Het kiezen van de juiste stalling voor jouw boot is belangrijk voor het behouden van de waarde, het minimaliseren van onderhoud en het voorkomen van diefstal. Het is fijn dat je zeker weet dat je boot ergens veilig en vertrouwd staat in de periode dat je deze niet gebruikt. Bij Watersport Roodhof kun je jouw boot of sloep veilig en vertrouwd stallen. Ga voor onze winterstalling of zomerstalling. Zowel buiten als binnen behoren tot de opties. Dus reserveer nu jouw bootstalling en wees zeker van de beste plek!

Bootstalling reserveren

Veelgestelde vragen

Hoe vaak kan ik mijn boot halen en brengen?

In de winter kun je van 1 oktober tot 1 april terecht voor bootstalling. In de weken 40 t/m 45 kun je jouw boot stallen, in de weken 14 t/m 19 moet je jouw boot weer ophalen. In de zomer kun je van 1 april tot 1 oktober terecht.

Wat gebeurt er als mijn boot beschadigd raakt in de stalling?

Watersport Roodhof is aansprakelijk voor schade als wij in een bepaalde mate de schade hebben veroorzaakt. De gestalde vaartuigen zijn en worden niet door ons verzekerd. Je moet zelf zorgen voor een afdoende verzekering tegen wettelijke aansprakelijkheid en brand.

Kan ik ook mijn trailer bij Watersport Roodhof stallen?

Dat kan, alleen we behouden ons het recht om boten gebracht op een trailer over te zetten op een stallingsbok, waarbij de trailer op het buitenterrein wordt gestald. Eventuele kosten zijn voor rekening van de booteigenaar.